HANTU.....

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT PAGI SEMUA...

ehehehem.... arini aku direct to the point la kan... engkau orang pernah tak??? alami satu situasi di mana korang jumpe or di kacau or di sakat hantu??? sape xpnh angkat tangan.... pastu anda cabarlah hantu-hantu sekalian untuk mengacau anda... haha.... aku xbrani... sbb aku pn ade gak pengalaman seket2... kalau boleh xmaula alami lagi weh... kat kampung aku pun banyak kes... huhu... so topik arini... mari kongsi sedikit pengalaman kite berkenaan alam mistik ni... huhu... 

Ok pengalaman 1... erk tapi aku xpasti ni pengalaman pertama ke bukan... sebab mcm ade lagi yang penah aku lalui sebelum2 tu... cume ni la yang paling aku ingat... heheh... masa tu aku baru darjah 5... aku tido dalam bilik masa 2... adik aku pn tido sebelah... senang kate 1 family la tido 1 bilik... sebab masa tu ade sebilik je rumah aku ni... rumah kecik... tu yang kongsi bilik... tapi bukan tu isunye skang ni... isunya adalah... seingat aku pada masa tu... aku tengah tido dengan nyenyaknye kat tilam aku... tetibe aku terjaga... sebab ak terdengar org ketawa kat ruang tamu rumah aku... mule2 ak ingatkn bapak aku... sebab bapak aku mmg biase tido lwt pn... aku je tido awal masa 2... so nak di jadikan cerita... aku pun cubela dengar betul2.... mane datang bunyik 2... dan aku tengok bapak aku tengah sedap je tido sebelah mak aku mase tu... aku pun ape lagi... meremang2 bulu rome aku... bunyi ketawa tu mmg seram la... mcm bunyi drakula ketawa... nak kate jiran aku ketawa... xmungkin die boleh konsisten ketawa sampai berjam2... huu... aku xboleh tido dr start aku terjaga tu... sampai subuh... memang horror la... dah la aku kejut semua orang xbangun... bila aku intai ruang tamu plak... xde sape pn yang ade... tp bunyi ketawa tu msh lg ade... tp bile dah nak subuh... bunyi tu sayup2 hilang... so berakhirlah mimpi (mimpi ke??? ) ngeri aku... bile pagi 2... aku ckp ke mak aku... mak aku wat xendah jer... bapak aku pun same... dieorg mcm xdgr pape yg pelik pn mlm 2... huhu... tapi malam2 lepas tu... bunyi ketawa tu dah xganggu aku... die kacau aku 1 malam jer... tu pun aku da gabra habis da... haha... 

pengalaman ke 2...erm... yang ini aku pn xpasti sama ada aku mimpi o tak... masa tu aku msh lagi tido kat blik yang sama... tapi xingt bile... yang aku ingt... ade 1 lembaga ni... tetibe je die boleh muncul depan aku... masa tu aku tengah baring... tetibe je ade lembaga mcm menjenguk masuk ke bilik aku tu... so bayangkan... tengah baring2 tu tetibe ade bende yang jenguk mcm 2... tekejot berok aku... ms tu pun dah lewat malam jugak da... huhu... tapi aku xpasti sama ada bende tu mimpi o bende betul2 jadi... sebb terlalu real sgt2... masa 2 ak siap boleh ingt muke bende yang jenguk aku tu... cuma sekarang dah xingat... mungkin sebab da lame sgt berlalu... tapi aku ade describe ke kwn aku ni... pastu die kate bnde tu pun penah kacau abang die mase ddk kat asrama... segale rupe memang sebijik macam yg aku jmpe... (tp kesahihan budak tu xtawla... sbb msg2 kecik lagi masa tu... hee )

pengalaman ke 3... haa yang ni aku rasa mesti korang semua penah rasa... kene tindih ngn dot3.... haha... tp xtawla... dalam sains ade kate bende tu ade kaitan dengan kelumpuhan masa tidur... tapi pd pandangan aku... bende halus2 pun ade kaitan jugak... bende tu kan suka kacau manusia... 1st time aku kene adlh masa aku pindah tidur kat ruang tamu... yela kan dah besar... pandai2 la tidur kat luar.. xkn nak tido ngn bapak lg.. haha... dan aku selalu di tindih hampir setiap malam... wlupn aku da basuh kaki la hape la... tetap gak kene tindih... masa kene tindih tu... yang paling aku ingat... lembaga yang penah jenguk aku dulu 2... die datang menjenguk lagi... cuma kali ni macam die tol2 ade atas aku..... masa tu memangla... meremang xhabis... kaku macam kene tindih 2... tapi pas lama2... lepas jugak... tp yang xblh blahnye.. tiap kali aku kene tindih... akan ada 1 lagu yang akan terngiang2 kat telinga aku... tapi aku xtaw lagu ape... sebab lagu 2 aku langsung xpernah dengar... tapi malangnye... tiap kali aku terlepas dr kene tindih tu... aku akn lupe cmne rythm lagu tu... macam irama malaysia pun ade... haha... tapi alhamdulillah... lps lama2 aku tidur kat situ... aku pun dah x di tndih lg... smpai skrg... n aku harap2 xkn ade yang tndih aku lg..huhu.... 

pengalaman ke 4... korang semua taw x makcik jual nasik lemak... ala yang slalu datang ketuk tingkap jual nasik lemak 2... tp ade gak yg citer yang kate die jual karipap... xtawla mane satu betol... tapi skrg kumpulan BALAS (MAHARAJA LAWAK ) da baharui criter 2... makcik tu jual mapio ngn reload touch n go plak kat highway karak... haha... pttla xde budak kene kacau da...tapi dulu masa matrik... kononnye aku ni ddk kat bilik yang selalu kene kacau tu... kalau nak di ikutkan logik gak... sebab blik aku tu tol2 ngadap utan... so xmungkin xbleh berlaku... huhu... tapi sepanjang aku duduk kat bilik tu... xpenah plak kene kacau walaupun masa tu ak ni ske mencabar2 bnde g2... memang bodo la masa 2... ilmu xckup nak cabar2... dasar manusia takbur... huhuhu... tapi lepas aku masuk UMP ni.. barula aku taw bnde tu cuma cerita yang di sampai2kan dr mulut ke mulut... sebab bukan kat matrik aku jek... kat sume asrama ade cerite 2... kre mcm cerita rakyat gak la pasal makcik jual nasik lemak ni... haha.. wa sudah kene tipu... ( ni bukan pengalaman pun... hehe)

dan pengalaman ke 5... baru jek aku alami bbrpe minggu lepas.. kat mane xperlu la taw... huhu... masa tu aku baru balik wat kerja... dalam kol 3pg... aku pun nak balik bilik aku... mengantuk... mau balik tidur... aku balik jalan kaki jer... tgh layan2 angin malam... tetibe je aku kene sakat... damn giler la... huhu... tetibe bulu tengkuk aku meremang... pastu tempat yang aku lalu tu tetibe je ak rase mcm hening sgt2.. sunyi sgt2... mcm da xde org duduk beratus2 thn.... dan aku pun teruskan perjalanan.... sebab tempat tu memang da ramai orang kate mcm2... cume aku je baru taw sbb baru rase ade bende datang sakat... sebelom ni xpernah pun alami bnde 2 kat situ.... huhu... 

jeng-jeng-jeng...  itu jela kot yang ade... kalau ade sape2 yang nak cter pengalaman die... update la di blog anda... pas2 bg link ke aku... aku pun nak bace jgkk... huhu... bende2 mcm ni mmg seronok di dengar... tp xseronok di alami... kan3... hehe

k sekian...

tiada gambar hantu di selitkan disini... sebab saya sendiri rasa seram bila tengok gambar hantu... lagi2 dalam blog sendiri



PEREMPUAN VERSUS *******

ASALAMUALAIKUM...

heheh.... tajuk arini bukanlah nak menyentuh sensitiviti mana2 pihak... sekadar aku ingin menulis jek... kenapa perlu adenya golongan ini dalam masyarakat kite... huhu... menurut DR LIE TO YOU... golongan nyah ni adalah golongan di mana pada asalnya sorang lelaki... yg menukar karakter dorg jd pempuan... sma ada melalui pmbedahan o tidak... sng kate... lelaki menyerupai pompuan la... ni la tnda2 dunia nk kiamat... huhu... aku sendiri pn ade gak pengalaman dengan para nyah ni... kisah ni bermula pada zmn ak lepas SPM... jeng jeng jeng... ceritanya begini...

pada masa tu ak da habis spm.. so dengan semangat yg berkobar2... aku pun g la carik kerja... dan aku pn dapatla kerja kat 1 kilang ni... kilang buat tube air cond yg dibuat dr copper... kilang ni bernama GMC... ak pn xtaw la ape mkne GMC tu... harap kerja je... name kilang pun aku xtaw... huhu... nak di jadikan cerita... masa ak ngah dalam proses mengenal2 mesin ni... aku pn ternampak la seorg 'gadis' ni.. masa aku trnmpak tu... die membelakangi aku... so aku dptla tengok die punya body... mmg fuh lawo dow...  kalah pompuan... ngn rambut panjang sampai ke pinggang.... mmg taste ak la pompuan rmbt pnjg ni... senang kate ak tergoda la tengok bhgian blakang die... haha... perfect for a woman... mcm model... dan ak plak masa 2 prangai mcm **** lg... mcm2 la kuar dlm pikiran ak ni.. haha.... dan aku pun memberanikan diri tuk bertanya kepada seorang supervisor ni... 'bang, sape awek yg pki baju wane biru 2?? body bleh thn... haha ' lalu abang tu pun menjawab... ' oooo awek 2 ke... org pggl die adik... klu ko nk try ejas blehla... sng dpt die 2... sbb xde sape nak ke die... so die 2 xmemilih sgtla...' abg 2 berkata dalam nada tergelak2... aku pun ikutla gelak skali... xtaw ape yg lawak...so aku pun pegila kat tempat die buat keje 2... bajet nak mulakan ayat la... sekali ak tengok muke die... adoi... xblh blah... muke jantan... hahahahahaha.... mmg stylo la... name plak nak same ngn name aku.. damn gler... huhu... mmg trauma la aku... sejak tu ak jadi risau... tkt nk aproach pompuan sbb tkt dorg tu sbnrnye laki... tteehhhhhhhhheeeeeee..... so lepas tu... ak pn da xtego die da... takut dow..huu.... n die pun byk lg geng kat situ rupenye... tapi kat department laen2... adela dalam  3 4 orang... tp last2 ms aku nk berenti dulu... ade sorang ni  tobat... da jd lelaki balik...tapi bl die jadi laki tu... mmg hot la die... mcm laki korea... putih... rmbt style.... ramai la pompuan yang dulu2 benci kat die.. tukar jadi minat ke die... so pastu ak pun xtaw ape jadi kat die.. sbb ak da brenti kerja... dah kene rogol agaknye... heheh

n recently... ak ade tengok video ni... aku rasa korang semua mesti da tengok... aku je lmbt... huhu...korang taw kan miss malaysia pahang... korang tekejot x tengok dorg??? kalau aku... memang terkejot pun... mane taknye... bapok muke sebijik mcm pompuan... kalaula video tu xbagi tajuk bapok... mmg mati2 ak ingat tu pompuan... huhu... dan kemudian... trauma aku bermula kembali... aku jadi takut nk aproach pompuan yang ak xkenal... sebab takut die tu sbnrye laki yg da operate barang die... hahaha... DALAM BOTOL  tol la... 



pada aku die ni blh thn lg... cun... mcm pompuan gak... tp laki... jahanem !!!
aku tertipu...


ni da rupe jantan da cket... ak xmgkn tertpu... hahaha


yang ni aku xbrape berkenan... nyampah la ngn ko nyah... huhuhu


yang ni aku plg xblh thn tgk... rs nak...
TEGELAK... HAHAHAHAHA...
kalah kumpulan GULE-GULE...
seksi woo... nsb bek ak pndg dorg xdose... hoho


tapi aku xla pandang hina sangat... semoga dieorg akan d beri hidayah  oleh ALLAH untuk bertaubat...  slagi dieorg belum mati lagi.. selagi tu ade mase lagi tuk bertaubat... mcm kawan bapok aku yang da jadi laki tu... heheh... 

kalau lembut masih xpe... asalkan dieorg xsmpai tahap nak operate n minat kat kaum sejenis... dan juga x berhias macam pompuan... dan harap kalau ade la sape yang gay o lesbian bace post ni.. sedarla... xsedap pun korg nak kerjakan badan pasangan korg 2... sebab pasangan korang pun ade ape yang korang ade... baik jadi lelaki o pempuan normal... ALLAH dah cipta kite berpasangan... lelaki dan perempuan... so xpayahla nak jadi songsang plak... kang bumi terbalik kang... k ek...
renungkanlah... 

SELAMAT MAJU JAYA...
kepada yang belum habis exam...
semoga berjaye... 
:-)






PENGUMUMAN !!!!

ketepi. !!! ketepi. !!! ketepi !!!
bg laluan sikit....

ehehemmmm...

pengumuman kepada pembaca sekalian....
blog saya sudah di tukar nama dari JERITAN BATINKU kepada
seperti di ats...

sbb batin ku xblh menjerit... boleh merintih jek... sbb 2 aku tuka... heheh
sape phm... diam2 sudah...
sape xpaham... g bukak kamus dewan pe maksud ku itu..
SEKIAN, TQ

BABAI~

SALAM 10 MALAYSIA !!!

OH YEAHHHH.....
pada hari yang indah ini.... setelah di perkenankan duli-duli yang mulia raja-raja.... dengan ini saya mengumumkan SAYA DAH ABES EXAM... YES !!!!!!!!!!

kepada budak2 UMP yang belum abis 2... selamat la SIR- TAR- DIIII... baik korang stadi dr korang bc blog ni... heheh...

da lame xupdate blog ni... banyak idea nak di curahkan... tapi nak kena tumpu blaja dlu... walaupun ak bknla stadi... tp semangat ak ade... so xpyh setadi pn xpe... ngn semangat pn bleh jawab exam ape... haha...

lagi sekali saya ucapkan.... GAMBATE kepada yang belum habis exam... selamat duduk kat UMP ni ek... ak da nak balik... heheh... BABAI


masa exam jangan tido... nnt kene sergah dengan pengawas...

SEDAPNYE KAMU...

ASALAMUALAIKUM...
yosh !!!!
apa khabar kawan2... aih pagi2 ni aku terasa sangat2 lapar... aku pun tak tau kenapa... tapi ak rasa mungkin di sebabkan mimpi malam tadi la kot... hehe... aku mmpi ape ek... yang pasti bkn mmpi basah... best punya mimpi...

aku mimpi aku duduk kat 1 ladang ni... penuh dengan pokok petai... demmit... aku dah la suka sangat dengan petai ni... takkan pernah aku lepaskan kau wahai petai... tapi tak sempat makan pun... just aku tengok je petai tu... huhu

bercakap soal petai ni kan... ade tak antara korang ni yg tak makan petai... kalau ade... maka korang blajo2 la makan petai... ia sangat2 sedap dow... huhu... aku pun dulu kecik2 xmakan petai... tp bl dah masuk matrik... aku da mule blaja makan petai... dan ia sangat sedap... demmit... aku jadi ketagih... huhu... dapat makan petai dengan nasi saje pun da sedap da.....

ok la... ade tak kat sini tak taw rupe petai tu camane??? ade ke??? aih... pelik sgt la kalau korang xtaw... takpe2... kat sini ade gambar petai...






jadi inilah rupe petai ye... dan ini pule rupanya selepas di kupas...


huhuhuhu... tengok macam ni pun aku da rasa macam nak kunyah2... isk2... tapi mesti lagi best kalau di masak sambal udang dengan petai kan... mesti teliur... hohoho




dan lagi sedap lagi kalau makan dengan ayam goreng...
hehehe.... sangat sedap dari kfc, piza, mcd, chickencop...
masakan melayu memang terbaik




YEAH.... adakah anda berasa lapar selepas tengok gambar2 ini??? jika ia... jangan risau kerana itu menunjukkn anda tu manusia bernafsu... haha
tapi...
tahukah anda yang petai ini banyak khasiat?? 
sangat bagus untuk orang mengalami tekanan ataupun PMS kerana wujudnya vitamin B6 dalam petai... tidak perlu dah beli pil-pil semua 2... huhu.
malah boleh membantu dalam meningkatkan penghasilan hemoglobin dalam badan kite... jadi yang mengidap anemia(penyakit kurang darah merah)... sangat sesuaila makan petai ni...
petai pun boleh mengurangkan tekanan darah dalam badan kite... untuk orang yg ade penyakit darah tinggi... pun di galakkn selalu memakan petai... 
huhu... nmpaknya petai bukan saje sedap... malah juga berkhasiat...
dah la sedap... berkhasiat pulak 2... dan ade macam2 lagi khasiatnya... malas nak taip da... :-p

cuma kelemahan petai ni je... bl dah makan petai tu... xpayahla nak berak or ngencing dalam tandas awam... sesungguhnya najis anda itu berbau sangat busuk... bau petai... boleh pengsan nyah...
haha... lepas entry ni.. aku nak carik petai la.. tapi tak tahu mane nak cari... dan aku pun tahu.. korang pun rs nak makan petai kan... 

sekian dari saya...
selamat menjamu petai... 

psst... sori bahasa tunggang langgang... masih nak biasakan dengan ejaan penuh... terlalu terpengaruh dengan bahasa sms... TQ

DUIT BUAT BELI CINTA ????

AHAHAHAHA...

ASSALAMUALAIKUM....

ape khabar pembace2 sekalian... setelah skian lame xhupdate.. akhirnye ak hupdate jgk.. memakse driku tuk menghupdate... bz sgt sejak 2 menjak ni... tp skang ni da start stdy week... bolehla ak rilek2 cket wlupn sbnrnye byk kerja lg...

berkisar mengenai tjuk di atas la kan... ape pndpt korg... apakah itu duit??? huhu

pertama skali la kan... ak nk mnx maaf dgn entri ak kali ni kot2 ramai xpuas ati or ade yang terkene batang idong sndri... berjuta kemaafan dipinta.... tapi ade aku kesah?? hoho... siapa makan cili die la terase pedas...

td adela ak chat ngn kwn ni... ak ckp ke die.. da kaye nnt blehla blanje ak.. jajan doposen pn jd la... tetibe die kate gini... ' mane bleh blanje... laki je bleh blanje' n ak pn trsentap kejap... huhu... tekejot mak... ak taw die saje2 je kate g2...guraw2... ak taw die 2 pemurah...baek at n blablabla.... (kepada yg trase cheting ngn ak td... jdn mrh...bkn kutuk anda pn... huhu... nnt klu da kaye nnt crk ak k.... hee )

ok berbalik kepada cter td... statement 2 kan... wat ak tepk... adkh mcm 2 keadaan zaman skang ni??? klu nk kuar ngn pmpn... kne ade duit byk2... sbb nk kne blanje pmpn 2.... pehhh.... gler ke... adkah e2 kenyataan??? anda bebas bersuara dlm blog ni... huhu

xpyh crk jauh la.. pk awek korg sndri sudeh.... ade x awek anda kate gini... apela abg ni... xgentleman la pmpn kne byr 2k laki... ptt laki byr 2k pmpn.... huhu... apekah mksdnye 2??? adkh mksd die pkwe kne jd sponsor 2k awek die??? eeerkkkk.... bestla klu g2... best jd pmpn.. pttla byk lelaki operate die pny sbb nk jd pmpn... hehe... tp yg penting.. awek aku x macam 2... mujur2.... haha

jd mcmni jela... klu nk jd gntleman 2 bleh... tp jgnla smpi mkn minum blanje berak ape sume ko tggung... gler ke hape... tp klu ko 2 ank datok ke ank sultan ke blehla...  tp klu ko 2 golongan bese2... pas2 awek korg wat cenggitu... better korg stat la pk nk crk awek lain... bleh bangkrap la korg mcm 2... huhu...

wang ringgit plg d pndg zmn skang ni.. kepada awek2 skalian... ade bnde kamu nk bangkang ke ngn statement ni??? hehe... hnsem xpntg... yg pntg duit... sbb klu hnsem cmne pn.. jjr cmne pn... ikhlas cmne pn... xde duit pn xjd gak... yela ak pn stuju ngn statement ni... sbb duit mmg pntg... tp xpyhla pndg hrte sgt... xblh bwk mati pn... kreta2 mhl yg korg gune 2 pn... silap2 bleh jd punca korg mati... dah kete laju sgt.... xleh nk cntrol... erk... ak rs ak da trlalu emosi dlm hal ni... so sblm hal ni jd pnca ak d masokkn ke dlm ISA... bek ak stop dlu... hayatilah kata2 pujangga ini.... 'HARTA BUKAN SEGALANYA' ... cewah...



SIAPA NAK JADI AWEK SAYA???
SAYA BANYAK DUIT NI.... 
HEHEHE



EMAS ADALAH SATU-SATUNYA BARANG DALAM DUNIA NI YANG TIDAK PERNAH TURUN HARGA... MAKIN HAIK HARGA ADALAH.... BETAPA TINGGINYA NILAI EMAS INI... 
^.^


babai~

TEKNOLOGIKU BERUBAH...

hua3.... teibe rs nk cter bnde ni la plak.... korg sume ade henset x???? msti ade kan... ak nk gtaw ni... ak pn ade henset gak... heheh... tp mgkn ak xmcm korg kot... ak da hbs spm br ak beli henset... 2 pn pki duit ak sndri... bpk ak xmo belikan ak henset... huhu... ak xde la mcm korg sume... pki henset power2 belake... blackbery la bluebery la ape bery la.... jd di sini ak nk bentangkan segale rupe henset yg pnh ak pki... hoho.. selamat mene ngok !!!... hehe

NOKIA 1600

hehe... sume nye d mulekan dgn henset ni... henset pertame ak... henset ni ms ak mule2 beli mhl giler... rm 400... klu skang ni rm100 pn da bleh dpt.. demn gler.. da la xbyk function... lgsg xbest... huhu... nyesal dan sesal.... wane sume same ngn model yg ak beli 2... msh ade lg kat rmh... tp ade button yg da xfunction... ak xingt ak bg sape... tp rsnye bg bapak ak kot... pas die bg ke adik ak... smpi ke adik ak... hbs hajab henset ni... huhu..


NOKIA 3200

ni plak henset ke 2 ak... bpk ak belikn 2k adik ak yg ms 2 form 4.... pas2 bl die form 5.... ak rmps hp ni sbb nk suh die stdy.... hehe... abg yg sgt baek kan... yes ak mmg baek.. tq... ni la henset kamera ak yg mule2 skali.... ak jg baek pny... habuk2 sume ak lap... sng kate good condition la bl dpt kat ak... pn ms ak serah semula kat adik ak 2... msh in good condition... tp syg... dpt kat die jek... hbs hajab jgk... huhu



NOKIA 6760

ahha... ni la henset kesayangan ak... berharge rm 400 ms ak mule2 beli... 2nd jek... ak xpnh trbyg akn beli hp ni... sbb ms mule2 kuar dlu hrga smpi rm1000++... mmg xmmpu ak... tp bl msuk mtrk... hp ni da murah... ak pn beli la... hehe... dlm gmba ni mmg hp ak pn... pn msh in gud condition.... ak xpnh nk jual hp ni... syg kot... hp ni byk kenangan ngn ak... hee... da 4 thn da hp ni ngn ak.. cm batery je da kong... mls nk 2ka batery baru sbb msh bleh gne lg.. xkritikal sgt.... 



NOKIA 3210

tadaa.... ni plak hp yg ak gne skang 2k no celcom ak... hehe... henset ni bpk ak beli ngn hrga rm100 dlu... beli kat kwn die... ms ak form 3 rsnye... cmne ak blh dpt hp ni?? sbb dlm 2 ke 3 thn lps... bpk ak beli hp baru.... so hp ni xde sapela gune... abeh berhabok2 dlm kotak 2... cyan die xde sape gne... so ak pn amekla... xde sape pn nk lrg ms ak amek 2.. hee... pas2 br la beli no upax ak 2... hp ni ak pn hp ksygn ak gak... byk kl da trhmps... trjatuh dlm kolah pn da pnh... tp msh ok... hehe.... gud condition... xde pape mslh... bateri pn ok... ade mmbe ak pnh ofer rm300 2k hp ni.. tp sori bro.. wa xjual... crkla kat kdi2 lg klu ade k... hee
:)


k e2 sahaja 2k arini.... 
TENGKIU2....




BERSIHKAN SAWANG...

asalamualaikum...


lame xmengupdate blog neh... da berhabuk2 da neh... bau pn da hancing... sbb lame sgt terbiar...  bz sgt ngn kerja2 yg berfaedah... huhu.... mggu ni jadual idop ak sgt pack... dr celik mate.. smpi la waktu tido... ade je bnde ak kene wat... kgkdg rs fedup pn ade... tp bl d pk2 blk... buat jela... ikhlaskn ati 2... mmgla x dbyr... tp klu sume bnde kte wat ni perlu brbyr... bangkrap la g2... kan3... so idop ak mggu lps mmg pnh ngn tekanan2, kenangan manis dan pahit... mggu lps jgk ak jd mcm pempuan yg period... cpt beno trase... pas2 ngn tekanan yg memuncak... sbb nk test USR.... tp alhamdulilllah... main objective ak trcapai...

ok kte mulekan pidato kte pd ari ni...

ak nk gtaw korg la kan... korg pnh ke rs nervous yg teramat2??? ahha... ms kte nervous 2 kan.... msti ade yg ketar2... gigil2... gamam2... n ade gak yg pengsan... hehe... misalnye... klu jmpe antu... msti korg akn cenderung untuk ape??? pengsan o gamam??? haa plih2... aish mnde ak ngarot... ak da xphm ape ak nk tls ni...

haih... xtaw nk tls ape da... idea ak yg berlambak td 2 trs hlg... huhu... sng2 je klu TUHAN nk trk sumthg kat kte kan... so knela slalu bersyukur ngn ape yg kte ade.. n jgn sesekali rs bongkak... waduh2 gawat neh...

k la ek.. pening2 ak da ni... bkn png skt pale.. tp pening2 pendo cket... slh mkn agknye... huhu
lenkl jela ak ltk entry best2 cket... xde idea da neh...

OK SELAMAT~


AKU BLUR...

BERSERAH JELA...

aku da trening shabis ak mmpu wat...
ak da cbe shabis baek...
n takat mlm ni jela ak mampu...
tp trening td ak puas at...
terime jela ape nk jd ms ari kejadian...
rezeki msg2...
pas mlm ni....
tawakal jela...
ak da usaha....
ni pn br blek... esk ade 2 test... huhu...

k mau tdo... nyte2...
usaha2 ~
yosh...

CERITA DR BLOG IJAT... HAHA

Einstein mengajak Mr Bean bermain teka-teki. Disangkanya Mr Bean pasti jadi lauk dia jer.

Einstein: Aku akan memberi satu pertanyaan, jika anda tidak tahu jawabannya maka anda membayar saya hanya $ 5, dan jika saya tidak dapat menjawab pertanyaan anda, saya akan membayar anda $ 500.

Mr Bean mengangguk 18 kali menandakan dia setuju dengan cabaran Einstein.
Einstein mengajukan pertanyaan pertama:

Einstein : Berapa jarak dari bumi ke bulan?

Mr Bean : Mr. Bean tidak mengucapkan sepatah kata pun, seluk saku, mengeluarkan $ 5.

Sekarang, giliran Mr Bean…

Dia bertanya kepada Einstein:

Mr. bean : Apakah yang naik ke atas bukit dengan 4 kaki, dan akan turun di 2 kaki?

Einstain : Einstein melakukan pencarian di internet tapi tak berjumpa dan meminta semua teman-temannya yg cerdas. Setelah satu jam ia memberikan Mr Bean $ 500.

Einstein sambil bengang bertanya:

Jadi apa yang naik ke atas bukit dengan 4 kaki dan turun dengan 2 kaki ??

Mr Bean menyeluk saku, dan memberikan Einstein $ 5.


( cter ni ak amek dr blog kwn ak... majoriti mst rmi da bc... tp ak br jek bc bnde ni... sbb 2 ak copy... hehehhe... style kot mr bean )

KAHWIN ?????

ASALAMUALAIKUM

selamat pg dunia... selamat pg kwn2... selamat pg dear blog....
arini ak nk ngarot cketla kan... ak ngah chating kat lmn sembang neh...
tetibe jek... ade sorg ni gtaw... ak name kn sbg B... die nak kwen... ngn pmpn pilihan parents die...
erk... bestnye nk kawen... pas2 plihan parents die... so kompemla parents die stuju kan...
so setel 1 mslh... hee

tp mncul plak mslh ke 2... adkh kte mampu menyintainye dan adkh si gadis mampu mncntai kte...
haa 2 yg kte xtaw... huhu...
besenye klu da jd mcmni.... kbykn pmpn o laki akn menolak rncagn parents die... sbb nk brsam pkwe o mkwe dorg... tp klu dorg xde pkwe o mkwe... adkh si jejaka o si gadis akn trime???
e2 yg kte xtaw....

hehehehe....
ak pn ade gak pglmn gini... bpk ak pnh ckpkn ke ak.... die nk jdohkn ak ngn ank kwn die...
ank kwn die 2... adik kpd kwn ak.... so xknla ak nk kwen ngn adik kwn ak.... tensen tol... die da yeye jek da... smpi nk g pinang.. nk tunangkn ak ngn dak 2... pdhal ak ms 2 br thn 1 ke 2 kat UMP neh..plek2...
die kate dak 2 cntik... sopan santun... baek at... keturunan baek2... pas2 bakal jd cikgu.... ak pn jd sengal2...bpk ak ni syes ke hape... hehe... tahla... xtaw die syes ke x...

so nk d jdkn cter... ak ckp ke bpk ak... ak nk crk gds plihn ak dlu... xmola plihn kuarga... lgpn ak da serik nk bsama ngn dak2 kmpg ak ni... tmbhn plak die adik kwn ak... segan la ak...huhu... ak ckp slow talk ngn bpk ak... n die trme jwpn ak... sjak dr 2... die dok sebut2 name dak pmpn 2... ish2... ak pn xpsti die seyes ke x...
biarla....

tp yg pntg skang neh... ak da ade sum1... xperlula ak xcter sape.. tp klu kgkwn ak kat UMP ni... majoriti da knl da sape beliau... haha... hrp brkekalan la.. moga jadila hendaknye... kepada si dia... klula trbace entry ni... jgnla kembang plak ek... hee..

n kepada si B ni.. smoga berbahagia la klu jd kawen ngn die... bahagiaknla die... cntailah die... klu pmpn 2 plihan mak bpk... msti ade sbb nape dorg plih pmpn 2... so trmela seadenye... kang nk kawen antola kad jmptn ek... wlupn jauh n xprnh bersua muke.... jemput2 la jgk.. nnt ak nk kawen ak jmptla ko... :)

selamat2 ~





erk !!!
ct ngn datuk K


ni plak kwn ak...
kwn dr skolah rendahhh....
pmpn 2 pn kwn ak gak...
semoga berbahagia smpi ke akhir hayat... 
ngeh3

( ak br2 ni ade blaja men kompang... best2... ahaha)

AKU DAN ...........

Asalamualaikum pembace sekalian....
mlm ni ak rs nk tacing2 plak... 
rs rndu kat sum1 o sumthg....
tringt ms saat2 berjmpe dgnye...

die
sntsa wat sy xkeruan...
sntse wat sy serba slh...
sntse wat sy rs xtentu arah...
bau die menggoda nafsuku...
kelembutan die menyebabkn ak sntsa mengidamknnye...
ciri2 tmbhn pdnye menambah aroma yg ada pdnye...
ku xbisa melupakannye....
bantula...
tolonglah...
....AKU....

ms mule2 jmpe die dlu...
ak g mkn kat kdi mkn di kuantan....
dr jauh ak da bleh da bau die...
ak pn ckp kat kwn ak....
weh sdpnye bau... xthn ak...
haha
pas2 mmbe ak pn ckpla... 
bau ni dtg dr die... mmg sdp pn bau..... tp klu dpt rase die...
nyum2... mmg lg best la... kompem ketagih...
so ak pn decide la nk try die...
dgn berbekalkn duit yg ade...
ak berjaye mndptknnye...
murah jek rupenye die ni...
heheh

btl la kate mmbe ak 2... bleh jd ketagih...
jd nak d jdkn crite...
sjak try die ari 2... ak jd ketagih...
smpi skang... mmg xblh lps...
tiap kl trjmpe.. mmg nafsuku membuak2...
xblh thn...
sbb 2 duit ak byk hbs... sume hbs kat die..
kgkdg shari 2 msti nk try die skali...
hehe... bl la lg bleh try die...
duit pn ngah kering ni...
xpela syg.. msuk duit sem dpn...
abg trus crk syg k...
jgn rsu...huhu...

d cni ak sertakan gambar2 die.... klu korg sume tgk...
msti trliur jgkla... 
skang ni ak da ngidam da... huu





sedapnye kamu.... bl la bleh mkn lg neh... lama sudah tidak ketemu mu
owhhh chicken chop ku sayang....



...KISAH AYAT KURSI...

Dari Abu Hurairah, dia berkata, Aku ditugaskan Rasulullah saw. untuk menjaga hasil zakat pada bulan Ramadhan. Tiba-tiba datanglah seseorang kepadaku, dan mengambil sedikit dari zakat itu. Maka aku menangkapnya seraya berkata, 'Kamu akan ku adukan kepada Rasulullah.' Orang itu berkata, 'Biarkan aku, sesungguhnya aku orang miskin, punya banyak anak.' Maka aku pun melepaskannya. Pada keesokan harinya, Rasulullah saw. bertanya kepadaku, 'Hai Abu Hurairah, apa yang dilakukan oleh tawanan mu kelmarin?' Aku menjawab, 'Ya Rasulullah, dia mengadukan kemiskinannya dan keluarganya yang banyak, maka aku kasihan dan aku membebaskannya.'

Nabi bersabda, 'Sesungguhnya orang itu berdusta kepadamu, dan dia akan kembali.' Saya sedar bahwa orang itu akan kembali karena Rasulullah saw. mengatakannya. Maka aku pun mengintipnya. Ternyata dia datang untuk mengambil makanan. Maka aku menangkapnya lagi seraya berkata, 'Sungguh aku akan mengadukan mu kepada Rasulullah saw.' Dia berkata, 'Lepaskanlah aku, sesungguhnya aku sangat susah dan punya keluarga yang banyak, saya tidak akan kembali.' Maka aku pun merasa kasihan dan membebaskannya lagi. Keesokan harinya, Rasulullah saw. bertanya kepadaku, 'Hai Abu Hurairah, apa yang telah dilakukan tawananmu kelmarin?'
Saya menjawab, 'Wahai Rasulullah, dia mengadukan kemiskinan dan jumlah keluarganya yang banyak, maka aku pun jatuh kasihan dan membebaskannya lagi.'

Nabi bersabda, 'Sesungguhnya dia berdusta kepadamu, dan dia akan kembali.' Maka pada yang ketiga kalinya aku mengintipnya. Dia datang mengambil makanan. Segera aku menangkapnya seraya berkata: 'Sungguh aku akan mengadukan mu kepada Rasulullah Ini adalah yang ketiga kalinya. Kamu mengatakan bahwa kamu tidak akan kembali, namun nyatanya kembali lagi.'

Dia berkata, 'Biarkan aku mengajarimu beberapa kalimat yang dengannya kamu akan beroleh manfaat dari Allah.' Saya bertanya: 'Kalimat apakah itu?' Dia berkata: 'Apabila kamu hendak tidur, maka bacalah ayat kursi. 'Maka Allah akan senantiasa menurunkan pelindung bagimu dan syaitan tidak akan mendekatimu hingga pagi.'

Maka akupun membebaskannya. Keesokan hari, Rasulullah saw. bertanya kepadaku, 'Apa yang telah dilakukan oleh tawanan mu kelmarin?' Saya menjawab, 'Wahai Rasulullah, dia telah mengajariku beberapa kalimat yang dengannya Allah akan memberiku manfaat, maka aku pun melepaskannya.' Beliau bertanya, 'Kalimat apakah itu?' Saya menjawab, 'Dia berkata kepadaku, 'Apabila kamu akan tidur, maka bacalah ayat kursi.' Dia berkata kepadaku, 'Allah akan senantiasa menurunkan pelindung bagimu dan syaitan tidak akan mendekati mu hingga pagi.'

Maka Nabi saw. bersabda, 'Dia telah berkata benar kepadamu, walaupun sebenarnya dia adalah pendusta. Hai Abu Hurairah, tahukah dengan siapa kamu berbicara selama tiga malam itu?' Saya menjawab tidak. Nabi bersabda, 'Dia adalah syaitan.'" (HR Bukhari)

~sumber:blog shbt.

APRIL FOOL...


cikgu : arini bpe haribulan murid2???
murid : 1 haribulan 4 cikgu.....
cikgu : bagus... besenye 1 hb 4 ni... ape yg best???
murid : APRIL FOOL... yeay !!!!
cikgu : jom pedajal org !!!


haha... dialog bodo diats adlh bnde yg d hrpkn xde kat skolah2 kat malaysia neh... xknla ckgu pn nk aja murid die blaja april fool... hehe... amende april fool neh... mane dtg asal usul die??? tahla... klu korg nk taw... google la sndri... hee... ambo pn krg psti... tp yg psti... e2 bknla budaya ISLAM mahupun budaya MELAYU... dlm budaya kte... xde istilah mengenakan.. pedajal... memperkotak- katikkn (erk !!!) org len... knonnye hari ini... kte blehla knekn org n org yg d knekn e2 xblh mrh bl d knekn... isk... bole ke g2??? ok.. cbe klu kte ltk analogi begini la kan...

seorg cikgu sdg dlm pejlnn ke klas... bl die bkak pintu... tetibe sebaldi timba yg penuh air melekat ats kpale die.... tadaaaa.... APRIL FOOL !!!!! ahaha... klu bnde 2 d wat dlm cter lwk... mmg lawakla...tp realitinye??? adkh prbuatan e2 bnde yg melawakkn??? adkh wjr seorg ank murid wat g2??? memprankkan org dgn melampau... bleh mencederakan 2... ats dsr april fool maka d bolehkn prkara begini.... isk2... xpatot... cyan ke cikgu 2... basah die... malu plak 2... huu... 

cbe kte pk klu bnde 2 tkene kat btg idong kte sndr... tn2 kte akn rs mrh.. sdh... geram... mnymph... malu n mcm2 lg reaksi negatif... silap2 bleh bnuh dri... KAN... lgpn prbuatan cm2 sgt krg aja... die 2 guru kte... die aja kte.. jd hormat la die spy ilmu sntse lekat... kang xberkat idop 2... even klu nk april fool kan kwn2 2 pn xpyhla ssh2... batalkn jela niat 2.. xperlu ekt bnde2 org len buat 2... klu kte wat mcm dorg 2 wat... maka kte pn trgolong dlm glongan 2... kte kan org melayu ISLAM... kte ade budaye kte... n budaye kte sntse bersopan sntun serta menghormati antra 1 dgn yg len... br la kte idop aman dan harmoni... 

jd d hrpkn... kepada yg nk men2 april2 fool2 arini 2... lupekn jela niat 2.. bek korg g stdy ke... kerja ke... tlg mak bpk korg ke.. plg cikai pn... g la tdo... ak phm korg mmg ske tdo kan... hee... xpn blogging mcm ak skang neh... huhu... best bloging neh... anda cubelah... xkn menyesal... 

k sekian dr ambo....



ERK....
arini da 2hb 4 la.... lmbt post... hehehe

BURUNG VS ???????

UHAAHAHAHAHAHA..... 

babi tol la babi ni... heheh...
dlm 2 ari ni... ak ade cr sndri nk lepaskn tensen.. iaitu dgn membunuh babi... 
gem ni ak amek dr kwn ak.. n ak psti pn antra korg da men gem BODO ni... tp syes best kot... babi ni comel gler... wane ijau... xpnh lg jmpe babi wane ijau... hehe... 

name gem ni adalah ANGRY BIRD... npe bird ni angry??? hahaaaa.... gini cternye... gem ni mengisarkan peperangan antara burung dan babi.... babi telh mencuri telo burung dan burung pn nk dptkn blk telo die... simple gem rite... yela... pttla burung mrh... cbe bygkn sndri... klu ade yg curik telo korg... korg mrh x??? mstilah mrh kan... hahahaha... jgn pk dalam sgt... pk luar2 da le.. hee...tp gem ni syes ade level2 yg sgt ssh... smpi ak rs nk pecahkn2 lptop ak ni sbb grm sgt... haha... meh kte tgk aksi babi n burung e2.... yg wane ijau 2 babi... yg kat bnde mcm sangkut kat lastik 2 burung...




.......READY...... 
AIM

 !!!! FIRE !!!!!

 
KEBABOOOOO !!!!!



haha... syesly... wlupn gem ni nmpk bodo... tp syes best.. gem ni skang ni jd fenomena kat UMP neh... nape tah... lg2 dak pmpn.. sume ske tgk babi 2.. hahaha....

papepn... mggu ni n mggu dpn ak sgt2 bz... nk siapkn persdiaan zahir n batin ak... 2k ape??? haaaa.... ak mau kawen la... sbb 2 nk siapkn batin 2... hehe... wa lulaw2 saja maa...


mggu dpn ak kne prepare sehabisnye... xmo kne pkul truk sgt.. sket2 da la... tgn ak plak msh xok... tp mkn skt adela.. plek ak... tekanan pn mkn byk... pnt woo nk bahagi2 kan ms ni... ms pack gler... tp 2 jela cr 2k ak blaja handle ms... smpi bl nk dok rilek je kat blik... pas2 g klas jek... blk mkn tdo pas2 wat asgnmnt... xbest2... lgpn bkn ak sorg je pnt.. ade lg yg lg pnt dr ak... so xpela... huhu...  

n smlm gak ade mmbe ak ni lpe nk matikan lampu kete sewe... abes kong batery kete 2... cyan ke tuan die... rs bsalah plak wlupn bkn drive kete ms 2.. pn bkn ak yg xttp... tp ak la yg kol tuan kete nk sewe kete die... pas2 mmbe ak ni bleh plak lpe ttp lmpu... lbh 24 jam lmpu trbkk... haih ... xpela.. kang pndai2 la ayt tuan kete... malu da nk sewe kete die pasni... die da la baek at...

pas2... arini plak ak nak siapkn sume2 mnde2 yg ptt ak siapkn... hrp smptla siap.... tp sblom 2... ak nk men gem burung lwn babi ni smpi boring... huh hah !!!!

pas2... ak mau study... mggu dpn test... 

usaha2 !!!


...KEWAJIPAN MENJAGA DIRI...


Asalamualaikum pembaca2 skalian... 
ak nk tny la kan kat korg2 sume, penting ke menjaga diri ni???? klu ak wat survey la kan... kompem la rmi yg akn ckp perlu dan penting... tp.. sjauh mne kesedaran kte 2k menjaga diri kte??? kdg2 kte lgsg xsdr akn dri kte ni bahawe kte sntse berdepan ngn risiko... terutama lg pmpn... zamn skrg ni... bpk sndri pn da xblh pcaye... tkt2 jd mcm peribahasa haruan mkn ank... jd klu ayah sndri xblh kte hrp 100%.. xkn nk hrp pkwe plak... pkwe lg la agknye 50% pn blm tntu lg... so yg kne jg dri sndri.. mstila kne dri kte sndri... tp apekah persdiaan kte nk hadapi keadaan ni??? 

rmi org zmn skrg ni da xmo blaja da seni mmprthnkn dri.. ak pn xtaw nape... pdhal e2 adlh slh 1 usaha kte 2k menjaga dri kte... moga ngn usaha kte 2.. tuhan akn membantu kte... slepas kte usaha.. br la kte brdoa supaya kte d slamatkn dr sbrg bahaye...  sbb klu kte tawakal pas2 berdoa je pn xgne tnpa usaha... kan3... tp...mmg ak akui... wlu tggi pn ilmu kte 2... tpp xblh lwn kuasa ALLAH.. kematian ttp xdpt d elak... tp biarla kte mati 2 dlm keadaan beriman... malah dlm Al-Quran pn ade menceritakan mengenai persdiaan menghadapi msuh...

“Dan bersedialah untuk menghadapi mereka( musuh-musuh Islam ) dengan segala jenis kekuatan yang termampu, daripada kuda-kuda perang yang ditambat untuk menggerunkan musuh Allah dan musuh kamu serta musuh-musuh selain mereka yang kamu tidak mengetahuinya sedangkan Allah mengetahuinya. Apa sahaja yang kamu nafkahkan pada jalan allah, nescaya akan disempurnakan balasannya kepada kamu dan kamu tidak akan dizalimi”

surah al-Anfal ayat 60

dr ayt ni kte da dpt lht da... bahawa Allah da mmg suh kte spy bersdia dgn ilmu2 perang... malah pd zaman Rasulullah sndri beliau belajar ilmu perang ni... ilmu memanah.. men pedang.. berkuda.. ini menunjukkn betapa pntg ilmu bela diri ini... 

MALAH kat malaysia ni pn ade byk ilmu bela diri yg ade 2k kte pelajari... belajarla wlupn sdikit.. moga2 bleh kte gune pd ms genting nnt... byk ilmu bela diri yg wujud.. kat cni sy ltkkn serba sdikit ilmu2 bela diri yg mashur kat negara kte ni...



SENI SILAT



MUAY THAI



KUNGFU




TAEKWONDO


 jadi, tpukla dada tny slera mane 1 yg anda plih 2k mnjga dri anda... belajar seni bela diri bkn untuk menjadi gns.. tapi utk menjadi berani... berani melawan musuh... dan berani menegakkn bnde yg betol... jd, latih dri anda untuk berani menghadapi msuh ISLAM...  bkn berani dan berlumba-lumba membuat dose... (peringatan kepada org rmi dan jge dri sndri.... huhuhu )


...SEKIAN...








ANTARA DUA DARJAT...


hahahaaaaaaaa.... sape yg pnh tgk cter ni??? ak rs sume org msti da pnh tgk kan... pd sape2 yg blm pnh tgk... cni ade review cket yg ak amek dr tenet

Tengku Zaleha ialah anak kepada Tengku Karim. Cerita bermula begini,
pada suatu hari, hujan turun dengan lebatnya. Kereta yang membawa Tengku Zaleha telah terkandas di dalam lumpur. Ghazali dan rakan-rakan pemuziknya membantu menolak kereta tersebut dan telah berkenalan dengan Tengku Zaleha yang tinggal di banglo Anggerik Villa. Pada majlis sambutan harijadi Tengku Zaleha, Ghazali dan rakan-rakannya telah dijemput membuat persembahan nyanyian. Hubungan Ghazali dan Tengku Zaleha semakin intim dan kelakuan Tengku Zaleha yang suka keluar bersiar-siar menimbulkan rasa marah kepada ayah Tengku Zaleha iaitu Tengku Karim yang begitu berbangga dengan darah keturunan raja dan memandang hina golongan kebanyakan. Tengku Karim kemudiannya melarang Tengku Zaleha keluar bercampur dengan orang kebanyakan. Walaupun begitu, permintaan Tengku Zaleha untuk belajar bermain piano telah diizinkan ayahnya yang tidak mengetahui bahawa guru piano tersebut iaitu Ghazali ialah kekasih anaknya. Apabila mengetahui hal sebenarnya, Tengku Karim mengarahkan supaya Ghazali dipukul sementara Tengku Zaleha dibawa ke Singapura untuk memisahkan mereka berdua. Rakan-rakan Ghazali yang datang membantu telah diberitahu oleh Tengku Karim bahawa Tengku Zaleha telah meninggal dunia. Selepas kejadian itu, hidup Ghazali menjadi tidak menentu dan tidak terurus. Tidak lama kemudian, muncul dua lelaki dan seorang wanita ke banglo Anggerik Villa. Wajah wanita tersebut sama seperti Tengku Zaleha tetapi Ghazali masih ragu kerana orang ramai tetap mengatakan bahawa Tengku Zaleha telah meninggal dunia. Pada suatu hari, selepas Ghazali membetulkan kerosakan piano di banglo Anggerik Villa, wanita tersebut terus memainkan lagu Getaran Jiwa yang telah diajar oleh Ghazali kepada Tengku Zaleha tidak lama dahulu.

dalam filem ni, ade slh 1 lagu feveret ak iaitu lagu getaran jiwa. mmg masyuk la.. tp tujuan ak cter psl cter ni bkn sbb nk promot ke hape... cm nk kte sdr, kte ni manusia xperlu smpi ade kasta antra kte... kte sma2 manusia.. wlu setinggi mane pn darjat kte... bl msuk tnds.. same je kte ni... 2 br msuk tndas... blm kre pndgn ALLAH kat kte lg... so jgnla smbg o bongkak ngn ape kte ade... jgn smpi xsdr dri n memandang hina pd org kbykn... 

huhuhu... ngarot2... sblm2 ni ak xpnh rs prbezaan darjat ni... tp br2 ni ak dah pn alami bnde gni... wlupn xde sbrg pghinaan berlaku... tp ak dpt rs la beza drjt 2 cmne... mmwatkn ak lbh sdr dri cket.. slame ni ak mmg xsdr diri... ngeh2... mentang2 ank datuk kama... (datuk ek.. bkn dato') 

berbalik kpd kenyataan td... jgnla memandang hina pd org len... wlupn die kje cikai2 jek.. mat2 o minah kilang... xpn cleaner... ataupun posmen... sbb tnpa dorg ni... sapela yg nk berkhidmat 2k mmbrshkn tnds, anta srt... kgkdg ak rs kje dorg ni lg mulia dr yg kje2 ceo... sbb khidmat yg dorg bg 2 blm tntu ceo nk wat... so better kte hrgai org2 kebanyakan ni.. xperlu berbangga dgn ape yg kamu ade... ingtla manusia ni sume same... yg mmbezakan kte cuma amalan...

sekian, selamat~



ni ade cket clip dr cter 2.. selamat menonton...





Aishiteru -Zivilia Band

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu


Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

[*]

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru


Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan


Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan


Back to [*][**]


Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..


Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali


Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo





Gratisan Musik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 2 3 go~

Aku org yg simple2 saja, mudah2 saja, tenang2 saja, n mcm2 lg saja....

Followers

Islamic Calendar

mari chetting2...

click la ek... ngeh2